Deblokkeren g-rekening

Geüpdatet op 16-7-2020 13:25:44

Ben jij een ondernemer met een g-rekening, dan is het voor jou mogelijk een verzoek in te dienen de g-rekening (gedeeltelijk) te deblokkeren.

Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee normaal gesproken alleen de loonheffing en de btw aan de Belastingdienst kunnen worden betaald. Het gaat hier bijvoorbeeld om ondernemers in de uitzendbranche, detachering en de bouw.

Naast de bestaande mogelijkheid voor het deblokkeren van overschotten, is het nu ook mogelijk om de g-rekening vrij te geven ter hoogte van het bedrag waarvoor bijzonder uitstel van betaling is verleend voor loonheffingen en/of btw. Hierdoor krijg je dezelfde liquiditeitsvoordelen als ondernemers zonder g-rekening.
Om van de goedkeuring gebruik te maken moet je eerst uitstel van betaling aanvragen voor de loonheffingen en/of btw. Daarna kun je het verzoek om deblokkering indienen met het formulier “Verzoek deblokkering g-rekening”.

De Belastingdienst streeft ernaar binnen vier weken te beslissen op het verzoek. Bij een positieve beslissing geeft de Belastingdienst ook aan hoe het bedrag wordt uitbetaald. Door de oplopende behandeltijden kan de behandeling van het verzoek langer duren dan gebruikelijk.

Het versoepelde beleid geldt tot in ieder geval 1 oktober 2020.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?