17 mei 2023

Bentacera inspireert op 12 oktober 2023! Jij bent erbij toch?

Bentacera organiseert jaarlijks 'Bentacera Inspireert'. Een middag gevuld met inspirerende sessies voor onze klanten. Van bedrijfsopvolging en bedrijfsoverdracht tot het aantrekken en behouden van personeel en meer! De inspiratiesessies zijn kosteloos maar waardevol.

Het wordt wederom super inspirerend op 12 oktober in het Van der Valk Hotel in Sneek!

Omdat we interactie tijdens de sessies belangrijk vinden, is het aantal deelnemers beperkt. Ons advies: schrijf je snel in en laat je inspireren! Wil je een introducé meenemen? Dat kan!

Meld je introducé tegelijk aan met jou, in het onderstaande formulier!

Ben je (nog) geen klant, maar wil je wel graag deelnemen aan Bentacera Inspireert? Stuur een e-mail met je naam, bedrijfsnaam en korte toelichting voor je verzoek naar marketing@bentacera.nl, dan nemen we contact met je op.

B68I4411

Programma:

Locatie:

12 oktober - Van der Valk Sneek

13.30 - 14.00 uur

De koffie staat klaar

14.00 - 16.30 uur

Opening en inspiratiesessies

 

Plenaire sessie: Bas van Steenoven, 

 

Global Director of Marketing - Sparck Technologies

17.00 uur 

Gezellige (netwerk)borrel

 

De inspiratiesessies:

  1. Bedrijfsopvolging en bedrijfsoverdracht; ''Tijdige voorbereiding loont''!
  2. Personeel: aantrekken én behouden
  3. Wat je nu kunt regelen voor je toekomstige ‘oude dag’
  4. Hoe wil jij dat jouw tent wordt gerund als jij het niet meer kunt?
  5. De fiscale wet- en regelgeving verandert nog sneller dan het weer
  6. Een inspirerende ambitie als hefboom voor succes!
  7. Duurzame ambities realiseren


Zie hieronder voor meer informatie over de inspiratiesessies!

Bedrijfsopvolging en bedrijfsoverdracht; “Tijdige voorbereiding loont”!

Voor elke ondernemer komt het moment dat je jouw bedrijfsactiviteiten gaat beëindigen. Verkoop van de onderneming, een eventuele overdracht binnen de familie of misschien wel staking moet zorgvuldig en op tijd voorbereid en geregeld worden. In welke mate speelt bij jou al een mogelijke bedrijfsoverdracht of -beëindiging en bereid je je er al op voor? In deze sessie staat Alfred Stel van De Valck Dealmakers stil bij deze voorbereiding. Wanneer begin je en wat kún je eigenlijk voorbereiden.

Wat je nu kunt regelen voor je toekomstige 'oude dag'

Willen we niet allemaal genieten van een onbezorgde 'oude' dag? Het is nooit te vroeg om je hierop voor te bereiden. Een goede financiële planning kan je helpen inzicht te krijgen in jouw wensen en de mogelijkheden voor later.

In hoeverre heb je inzicht in jouw toekomstige inkomsten en -vermogen? Laat je inspireren en adviseren door Mark de Jager en Sietske de Boer.

Personeel: aantrekken én behouden

Het werven van nieuwe personeelsleden is een belangrijke klus, helemaal als de arbeidsmarkt te maken heeft met krapte. Je zult creatief moeten zijn en je als aantrekkelijke werkgever moeten presenteren. Omdat dit natuurlijk voor iedereen geldt, krijgt personeelsbehoud ook prioriteit. Concullega’s benaderen jouw medewerkers. Ze bieden gouden bergen; een hoog salaris, hippe elektrische auto, en flexibiliteit. Dianne Postma en Yme van der Meer inspireren je graag over hoe je je eigen arbeidsvoorwaardenbeleid, maar ook de arbeidssfeer en het werkniveau aantrekkelijk houdt of maakt.

Hoe wil jij dat jouw tent wordt gerund als jij het niet meer kunt?

Jij bepaalt de toekomst van je bedrijf; daar denk je graag over na en daar werk je iedere dag aan.Je denkt er liever niet over na, maar kan het bedrijf ook zonder jou? Ook als dat plotseling moet omdat je door ziekte of ongeval niet meer uit je bed kunt komen? Of erger? Nu kun je het nog regelen: maar wat moet je eigenlijk regelen? En hoe?

Op deze vragen en andere juridische aspecten van het ondernemen, geven Frans van den Berg en Marlie Idrissou je antwoord tijdens deze sessie. Zodat jouw bedrijf aan de bal blijft en geen speelbal wordt in spannende tijden.

De fiscale wet- en regelgeving verandert nog sneller dan het weer

Hoe houd je focus op wat voor jou als ondernemer belangrijk is? In deze sessie informeren Pieter Blaauw en Martijn Steenhuis je over actuele thema’s zoals: Wordt de bedrijfsopvolgingsfaciliteit beter of slechter voor mij? Wat kost dat eigenlijk echt, meer loon? Wil ik dat wel?

Laat je inspireren over fiscale wet- en regelgeving die mogelijk gevolgen heeft voor jou en jouw onderneming.

Duurzame ambities realiseren

Duurzaam ondernemen staat bij veel organisaties en bedrijven bovenaan de agenda.  Naast de wettelijke verplichtingen vanuit overheden zie je ook vragen vanuit medewerkers, leveranciers, klanten en de maatschappij. Weet jij wat er op je afkomt als ondernemer? Sanne van het platform Zero CO2 en onze collega Mark de Jong helpen je graag om jouw ambities te realiseren met een realistisch financieel overzicht voor verduurzaming.

Een inspirerende ambitie als hefboom voor succes!

Het hebben van een inspirerende ambitie is van groot belang voor jouw bedrijf. In deze sessie leert Jan Spoelstra (bedrijfskundig adviseur Bentacera) hoe je daartoe komt. Je gaat naar huis met een praktische en concrete eerste stap. Realiseer jij graag ambities? Dan is deze sessie een must voor jou!

Schrijf je in!