Inspiratiesessies 31 mei 2018

Laat je inspireren tijdens de inspiratiesessies van Bentacera. Van bedrijfsopvolging tot goed leiderschap, van gezonde medewerkers tot modern verzuimbeleid. Je kunt kiezen uit 2 inspirerende sessies.

Daarnaast nemen sprekers Jeroen Kuper en Peter Jensen je in 43 minuten mee in de duistere wereld van cyber-criminaliteit. Ze leren je, aan de hand van een live hacking-demo en voorbeelden uit het nieuws, cyber-risico's voor jouw bedrijf te herkennen en ze helpen je na te denken over passende preventieve maatregelen, zodat je niet het volgende slachtoffer bent.

Welke sessies kies jij?

1. Goed geïnformeerd met pensioen

De pensioenleeftijd blijft maar stijgen: voor nu ziet het ernaar uit dat we allemaal tot ons 68e doorwerken. Dat is nogal wat. Als werkgever ben je wettelijk verplicht jouw werknemers hierover te informeren. Maar hoe? Sikko Hulzenga, collectief pensioenadviseur, vertelt je er alles over. Hij geeft antwoorden op uiteenlopende vragen: Hoe zit het nu precies met die pensioenen? Wat zijn jouw opties om de pensioenleeftijd aan te passen? En hoe help je werknemers om tijdig verantwoorde keuzes te maken? Een interessant en compleet verhaal, ook voor zelfstandige ondernemers of personen in loondienst.

2. Yuki: modern boekhouden

Waarom zo worstelen met je administratie, als het ook anders kan? Door de enorme stappen die er de afgelopen jaren zijn gezet op het gebied van automatisering, kan boekhouden nu veel makkelijker! Geen gedoe meer met Excellijsten, het bewaren van facturen en bonnetjes of handmatig bankmutaties invoeren. In plaats daarvan houd je je hele financiële administratie online bij en heb je 24/7 inzicht in je financiën. Sterker nog, je kunt je hele boekhouding zelfs op je smartphone bijhouden. Wil je daar wel meer over weten? Dan is deze sessie de inspiratie voor jou!

3. Wat kan ik met mijn ‘big data’?

Big data is hip: in het nieuws, op blogs en in interviews kom je de term te pas en te onpas tegen. Maar wat is het nu precies? En wat is het verschil met ‘Business intelligence’? Daarnaast gaan we het natuurlijk hebben over wat jij ermee kan in jouw onderneming. Op welke manier kan data-analyse en/of business intelligence jou helpen bij het nemen van beslissingen in jouw onderneming en welke concrete stappen kun je nemen?

4. De filosofie achter succes

Organisatieontwikkelaar Hans Heres gelooft dat de meest succesvolle bedrijven anno 2018 die bedrijven zijn die een duidelijke filosofie hebben en dat uitdragen in alles wat ze doen. Denk maar aan Apple of Nespresso. Maar ook als team, persoon of (eenmans) bedrijf kun je een filosofie hebben. Iedereen gelooft namelijk in een bepaalde aanpak of wil iets op een bepaalde manier bereiken. Wil je leren en weten wat een filosofie gedreven bedrijf jou op kan leveren? Kom dan naar deze inspiratiesessie.

5. Btw, wat kan je ermee?

Veel ondernemers hebben er moeite mee: de btw. Door de invloed van Europa stapelen de uitzonderingen zich op, en dat terwijl de ‘gewone’ regels soms al lastig genoeg zijn. Probeer dan als ondernemer nog maar eens het voordeel te vinden! Daarom nemen de btw-adviseurs van Bentacera je in deze inspiratiesessie mee in de wereld van de omzetbelasting. Het doel? Inzicht verschaffen in de complexe wereld van btw: de regels, valkuilen én mogelijkheden.

6. Met spoed gezocht: personeel!

Natuurlijk, je hebt de vacature online gezet en je vrienden op Facebook gevraagd die te delen, maar toch loopt het nog niet echt storm. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om het juiste personeel te vinden. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Hoe maak je mensen enthousiast voor jouw bedrijf, waardoor ze voor jou kiezen? In deze inspirerende sessie delen we graag onze ideeën daarover.

7. Verliesverdamping volgens het boekje?

De regelgeving rondom de verrekening van fiscale verliezen in de vennootschapsbelasting verandert, alweer. Misschien weet je al dat de termijn in stapjes teruggaat naar zes jaar, en dat verliezen in de toekomst daarom sneller verdampen. Voor bestaande verliezen is het minstens zo belangrijk om te weten dat de daling van het vpb-tarief invloed gaat hebben op de waardering van de actieve belastinglatentie. Dit heeft gevolgen voor allerlei balansratio’s. Een klassiek voorbeeld van verliesverdamping dus... In deze inspiratiesessie bekijken we de mogelijke impact van de wijzigingen en hoe een goede planning de verliezen meer waarde kan geven.

8. Meer grip op organisatie en resultaat

Werk jij al jaren hard, maar blijft er voor je gevoel te weinig over? Of groeit je bedrijf flink, maar groeit je resultaat niet mee? Verlang je naar meer grip, rust, een hogere winst of wil je bouwen aan de waarde van je bedrijf? Ben je bereid om te veranderen? Dan leidt onze aanpak gegarandeerd tot resultaat! Benieuwd hoe? Ruud Koehof en Gerard Wolting vertellen je graag meer.

9. Wat je wil weten over de laatste technologische ontwikkelingen

We hoeven je vast niet te overtuigen van het belang van technologische innovaties voor je onderneming. De ontwikkelingen gaan echter ontzettend snel. Hoe houd je dat allemaal bij? Tijdens deze inspiratiesessie vertellen we je meer over de laatste technologische ontwikkelingen, zoals blockchain, virtual reality, machine learning en meer. Daarnaast kijken we wat deze ontwikkelingen teweeg kunnen brengen binnen jouw onderneming en hoe je hier als ondernemer het beste mee om kunt gaan.

10. Een bedrijf (ver)kopen, hoe doe je dat?

De meeste DGA’s doen het één keer in hun leven: het kopen of verkopen van hun bedrijf. Best een complex klusje, blijkt meestal. Toch wil je dat het proces soepel verloopt. Hoe bereid je je daarop voor? In één uur nemen we je mee langs de belangrijkste punten. De conclusie kunnen we wel alvast verklappen: een goede voorbereiding scheelt veel tijd!

11. Werkgever, hanteer je wel de juiste ‘spelregels’ bij ziekteverzuim?

Een werknemer meldt zich ziek via Whatsapp. “Dat is een lekker begin van de dag”, denk je. Moet je deze ziekmelding wel accepteren? Wat zijn eigenlijk de ‘spelregels’ bij ziekteverzuim? Wij leggen ze je graag uit, zodat jij je bezig kunt houden met het runnen van je bedrijf en Arbo-land voor jou geen geheimen meer kent.

Donderdag 31 mei 2018 - programma

13:30 Ontvangst met koffie & thee
14:00 - 16:30 Inspiratiesessies & plenaire sessie
Onderwerp plenaire sessie: cyber-criminaliteit
16:30 Borrel en napraten


Inschrijven!

Locatie
van der Valk
Burgemeester Rasterhofflaan 1
8606 KZ Sneek

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?