Inspiratiesessies 21 mei 2019

Laat je inspireren tijdens de inspiratiesessies van Bentacera. Van modern boekhouden tot estate planning, van medewerkers beleving tot oudedagsvoorziening van ondernemers, de zesde editie van onze inspiratiesessie wordt wederom super inspirerend. Je kunt kiezen uit 2 inspirerende sessies.

 

Welke sessies kies jij?

1. Waarom de Intertoys geen speelgoed (meer) verkoopt?

Een interessante vraag die zeker tot discussie leidt. Wij nemen je graag mee in dit vraagstuk en de nieuwe inzichten die dit oplevert. Ze kunnen zomaar de oplossing zijn voor dat gevoel dat je al jaren hard werkt, maar er weinig overblijft. Of het gevoel dat je onderneming behoorlijk groeit, maar je resultaat niet. Wil je werken aan je toekomst en je organisatie en ben je bereid om te veranderen? Dan ben je van harte welkom!
Jan Spoelstra & Ruud Koehof

2. Estate Planning? Dat is toch alleen voor rijke mensen?

Nee, Estate Planning is zinvol voor (bijna) iedereen. Wat is bijvoorbeeld de invloed van jouw testament op de verschuldigde erfbelasting? Wanneer is het zinvol om te schenken? En maakt het wel of niet hebben van huwelijkse voorwaarden in deze tijd eigenlijk nog wat uit?
We bieden iedere bezoeker aan deze sessie kosteloos een testamentvergelijking aan. Uiteraard toegespitst op jouw persoonlijke situatie!
Froukje Grasman & Erik van den Berg

3. De oudedagsvoorziening van de ondernemer na de verkoop van zijn bedrijf

Als ondernemer leef je vaak in het nu: er moet immers brood op de plank. Maar besef je wel op tijd dat dat na je werkzame leven ook het geval is? Ook als ondernemer doe je er goed aan in een vroeg stadium na te denken over jouw oude dag. Hoeveel denk je nodig te hebben voor een onbezorgde oude dag en hoe ga je dat bereiken?

Tijd voor een financieel plan! Inventariseer wat je nu hebt, wat je al gespaard hebt en wat je in de jaren tot je pensionering eventueel nog bij moet sparen (en hoe je dat wilt realiseren). Er zijn genoeg mogelijkheden, we vertellen je er graag over!
Mark de Jager

4. Hoe krijg ik mijn medewerkers ondernemender?

Als ondernemer/leider kan je soms het gevoel hebben dat alles van jou moet komen. Nieuwe klanten, nieuwe ideeën, verbeteringen etc. Wat zou het fijn zijn als je mensen om je heen hebt, die er net zo in zitten als jij, voorwaarts, groei!

Het laten groeien van je bedrijf betekent ook het laten groeien van je medewerkers. Groeien doe je door te leren. Hoe doe jij dat en hoe doen je medewerkers dat?

Laat je inspireren door de geleerde lessen van Hans Heres.

5. Yuki: modern boekhouden

Veel ondernemers ervaren het voeren van een (financiële) administratie als een grote last en een tijdrovend proces. Tegenwoordig is het voeren van een administratie echter een stuk makkelijker. Door de ontwikkelingen op het gebied van automatisering is het niet meer nodig om in Excellijsten te werken, facturen en bonnetjes te bewaren in zware mappen of handmatig bankmutaties in te voeren. Door de technologische ontwikkelingen is het mogelijk om de gehele (financiële) administratie te beheren met een smartphone. In deze inspiratiesessie willen we je graag laten ervaren en laten zien hoe makkelijk het kan zijn om de (financiële) administratie te voeren en 24/7 inzicht te hebben in je onderneming!
Bennie Meijerink

6. Jouw familiebedrijf naar de volgende generatie

Je bent als derde generatie de eigenaar van een familiebedrijf, en daar ben je terecht trots op! Familiebedrijven zijn (regionaal) economisch immers erg belangrijk en vaak een spil in het lokale maatschappelijke leven.

Toch komt een keer het moment dat het bedrijf moet worden verkocht. Het liefst volgt er een natuurlijke overdracht naar de volgende generatie. Maar is die er wel? En zo ja, hoe gaat dat dan?

In deze sessie komen zowel de zachte als harde aspecten die vaak een rol spelen bij de overdracht van familiebedrijven aan de orde.
Alfred Stel

7. Arbeidsrecht (weer) op de schop?!

Ruim drie jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) lanceert het kabinet weer nieuwe plannen voor een nieuwe wet voor de arbeidsmarkt; de zogenaamde Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Het streven van de regering is om deze nieuwe wet al per 1 januari 2020 in te laten gaan. Veel arbeidsovereenkomsten die nu gesloten worden, vallen dus al onder de nieuwe WAB, met alle gevolgen van dien.

Tijdens deze sessie word je geïnformeerd over de wijzigingen die de WAB met zich meebrengt en krijg je handige tips & tricks!
Lisa Hozeman

8. Onze filosofie van de Medewerkers Beleving

Samen op reis naar bevlogen medewerkers. ‘Ik wens je veel personeel’, was vroeger een Joodse uitspraak met een negatieve ondertoon. Maar wat als we de juiste kansen in ons belangrijkste kapitaal zien? Zet in op je mensen, zet in op de Medewerker Beleving!
Echt laten zien dat je jouw medewerkers het belangrijkste kapitaal vindt, doe je door samen te werken aan duidelijke doelen en te zorgen dat jouw mensen daarin betekenisvol werk doen. Hiervoor creëer je een cultuur van vertrouwen, betrokkenheid en waardering én ruimte voor plezier. Daarbij geef je jouw medewerkers vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. Dit zijn de ingrediënten voor een optimale Medewerker Beleving! Het betaalt zich terug in hogere klanttevredenheid, hogere omzet, hogere winst en lager verzuim.
We inspireren je graag. Daarna ben jij aan zet.
Lukas van Middelaar & Yme van der Meer

9. Goed in gesprek, voorkom onnodig verzuim!

Wij draaien de rollen om en willen tijdens deze inspiratiesessie door jullie geïnspireerd worden. Wij nodigen jullie uit om met ons in gesprek te gaan over het ziekteverzuim bij jullie op de werkvloer.

Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat als je blijft communiceren met de betrokkene, verzuim minder ingewikkeld is dan je denkt. Dit leidt vaak tot grote opluchting voor alle partijen en zorgt voor begrip en verbinding.
Emma Kort

10. Lacht pensioen je ook toe?

Het is erg onrustig in pensioenland. Er is al jaren discussie over de houdbaarheid van het pensioenstelsel en de onderhandelingen over een pensioenakkoord liepen eind vorig jaar stuk.
Ondertussen neemt de rol van de werkgever toe. Hoe ver reikt deze zorgplicht? Aan de zijlijn blijven staan is geen optie!

Tijdens de Pensioensessie neemt Sikko Hulzenga je mee langs de actualiteiten, vertelt hij over wat er op ons afkomt en waar je als werkgever wordt geraakt.

11. Denk je wel eens na over de groeimogelijkheden van jouw onderneming?

En is expansie naar het buitenland daarbij voor jou een serieuze optie? Export is geen walk in the park. Maar als je de juiste markt weet te vinden, is dat dé springplank naar succes.

In deze interactieve sessie schetst de Oranjewoud Export Academy aan de hand van een aantal best practices hoe export voor groei en risicospreiding van jouw onderneming kan zorgen. En met lege handen ga je niet naar huis: met behulp van een mini-game toets je of jouw bedrijf de potentie heeft om internationaal te groeien. Schrijf je in voor deze sessie en ontdek of internationalisering voor jou ook een optie is!

Dinsdag 21 mei 2019 - programma

13:30 De koffie staat klaar
14:00 - 17:00 Opening
Inspiratiesessies
Plenaire sessie (de spreker is nog een verrassing!)
17:00 Borrel en napraten

Deelname is waardevol en kosteloos!

Inschrijven!
 

Locatie
van der Valk
Burgemeester Rasterhofflaan 1
8606 KZ Sneek

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?