Echtscheiding en mediation

De beslissing is gevallen: jullie gaan scheiden. Maar dan? Er ontstaan vaak veel vragen want er komt veel meer bij kijken dan je dacht. 

Kan één van ons in de woning blijven wonen? Hoe vaak zie ik de kinderen straks nog? Hoe zien mijn financiën eruit na de scheiding? Wat blijft er over van mijn pensioen?

En misschien wel de belangrijkste vraag: waar moeten we beginnen?

Best veel allemaal, hè. Daarom nodigen we jullie uit voor een kennismakingsgesprek. Wij helpen jullie door het gehele financiële, fiscale en juridische traject heen. Een pittige periode waarin veel zakelijke beslissingen moeten worden genomen, maar bij ons is er ook ruimte voor de emotionele kant van de scheiding. De impact voor jullie (en voor de kinderen) is groot. Het is belangrijk om op alle terreinen goede en heldere afspraken te maken. Dit zorgt ervoor dat jullie weer verder kunnen in de toekomst.

Vaak regelen we een scheiding in onderling overleg, maar we kunnen ook meekijken in een proces om te beoordelen of de scheiding goed geregeld wordt.

Neem gerust (vrijblijvend) contact op met onze scheidingsbemiddelaar.

Onze specialist op het gebied van echtscheiding en alimentatie

Contactpersoon

Ylva Bruinsma - Heslinga
Personeels- en salarisadviseur
 

Blogs over Echtscheiding en Mediation

Waarschijnlijk heb je alweer bericht van de belastingdienst ontvangen: een herinnering om over 2020 aangifte voor de inkomstenbelasting te doen. Ben je het afgelopen jaar uit elkaar gegaan? Dan moet je extra goed opletten bij het doen van je aangifte.

Ieder jaar wordt het vastgestelde alimentatiebedrag opnieuw geïndexeerd. Hierdoor stijgt de alimentatie mee met de gemiddelde loonstijging.

De inboedelverdeling, volgens Acda en De Munnik is het allemaal niet zo moeilijk. Die cd was van ons allebei, maar ‘gekregen van mijn moeder dus van mij’.

Meestal zal één van de twee de woning kopen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden? We lichten drie scenario’s voor je uit.