Pensioenadvies en ondersteuning voor werkgevers

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de (collectieve) pensioenregeling van je werknemers. Bentacera adviseert werkgevers over nieuwe en bestaande pensioenregelingen. Indien nodig bemiddelen wij met de pensioenuitvoerders. Zowel op juridisch als fiscaal gebied verandert er veel op pensioengebied. Wijzigingen hebben niet alleen (financiële) impact op jouw bedrijf, maar zeker ook op de (financiële) toekomst van de werknemers.

Pensioen is allang geen vanzelfsprekende zaak meer en vraagt echte aandacht. Het is tenslotte een kostbare arbeidsvoorwaarde! Een maximaal inzicht binnen dit impactvolle onderwerp is dus van groot belang. Daarom nemen wij jou mee in de vragen en keuzes voor de dag van vandaag én morgen.

Advies bij pensioencontracten

Wij adviseren en begeleiden werkgevers bij het afsluiten, wijzigen of verlengen van pensioenovereenkomsten. Wat is de beste keuze voor jouw organisatie en werknemers, voor nu en de toekomst? Wij luisteren naar je wensen en zetten deze om in een praktisch advies. Zo krijg je grip op je pensioenregeling en weet je zeker dat voor jouw organisatie alles goed is geregeld. Wij zoeken naar een toekomst bestendige oplossing. Ons advies is onafhankelijk en erop gericht om voor jouw bedrijf het beste resultaat te bereiken dat past bij jouw wensen en doelstellingen.

Beheer pensioencontracten

De pensioenen van je werknemers op orde. Altijd een helder en duidelijk overzicht. Wij weten hoe ingewikkeld het beheer van pensioenregelingen is. Tel daar de voortdurend veranderende wet- en regelgeving bij op en het is niet moeilijk om te begrijpen dat je als werkgever het overzicht over de pensioenen kunt kwijt raken. Een klein foutje in de administratie kan grote gevolgen hebben voor het pensioen van werknemers.

Wij bieden actief beheer van pensioencontracten met keuze uit een drietal modules, te weten:
· Pensioen Basis, waarin wij alleen basiswerkzaamheden uitvoeren.
· Pensioen Plus, gelijk aan de basismodule inclusief werkzaamheden zoals de verzorging en controle van mutaties.
· Pensioen Excellent, de activiteiten uit de basis- en plusmodule met aanvullend het verzorgen van de communicatie richting de werknemers.

Laat je adviseren wat het beste bij jouw organisatie past. Wij doen je hiervoor graag een voorstel.

Toetsing cao en Bedrijfstakpensioenfonds

Kun je één van onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? En wil je zekerheid om financiële risico’s te voorkomen of te beperken?

- Is er mogelijk sprake van een verplichte aansluiting bij een cao of Bedrijfstakpensioenfonds (BPF)?
- Heb je twijfel of jouw bedrijf bij de juiste cao of Bedrijfstakpensioen is aangesloten?
- Ben je aangeschreven door een Bedrijfstakpensioen?
- Gaat jouw bedrijf fuseren of is er sprake van een bedrijfsovername?
- Zijn de activiteiten / werkzaamheden van jouw bedrijf in de loop van de tijd gewijzigd of is dit binnenkort het geval?

Met een cao- en Bedrijfstakpensioen toets beoordelen wij of een zogenoemde werkingssfeer op je onderneming (nog) van toepassing is.

Second opinion pensioenregeling

Wil je de kwaliteit van de pensioenregeling toetsen of wil je dat er een onafhankelijke partij meekijkt bij de verlenging of de opstart van een pensioenregeling? Wij beoordelen of de huidige regeling passend is en of je werknemers voldoende pensioen kunnen opbouwen. Ook kijken wij of de kosten niet te hoog zijn én of je een passend advies krijgt.

In een vrijblijvend gesprek gaan wij na hoe wij kunnen ondersteunen. Neem gerust contact met ons op via 088-3210700 of door middel van onderstaand contactformulier.

Onze pensioenspecialisten

Marga Schiphof - Kluitenberg

Marga Schiphof - Kluitenberg

Pensioenadviseur

Sikko Hulzenga

Sikko Hulzenga

Bolsward

Pensioenadviseur Medewerker

Tineke van Binsbergen

Tineke van Binsbergen

Pensioenadviseur

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256