OR- en HR ondersteuning

De ondernemingsraad heeft bij veel pensioenvraagstukken instemmingsrecht. Dit betekent dat de OR moet meebeslissen over deze ingewikkelde materie. Ondersteuning van een professional is daarbij een must. Daarbij is het volgens ons wenselijk dat de adviseur van de werkgever niet dezelfde is als de adviseur van de ondernemingsraad. Hoe goed de relatie tussen beide partijen ook kan zijn, de belangen kunnen tegenstrijdig zijn.

Wij hebben veel ervaring bij de zowel training, advisering, het geven van second opinion als bij het voeren van onderhandelingen samen of namens de ondernemingsraad, HR of PV. Wij verzorgen onder anderen workshop wanneer er sprake is van kennisachterstand.

Nederland vergrijst. Er gaan steeds meer werknemers met pensioen en anderen zitten nog volop in het werkproces. Werknemers zitten vol met vragen over eerder stoppen met werken, de invulling van het pensioen voor pensioendatum, beleggingsmogelijkheden etc. Werknemers moeten ook op verschillende momenten belangrijke keuzes maken met betrekking tot hun pensioen. Veelal zullen zij dan aankloppen bij de werkgever of de HR adviseur.

Maar heeft de werkgever of HR adviseur wel voldoende kennis en inzicht om een verantwoord en passend advies te kunnen geven? Denk hierbij aan het maken van de juiste keuzes over de vorm van sparen/beleggen, aanvullende verzekeringen en bijsparen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via 088-3210700 of door middel van onderstaand contactformulier.

Onze pensioenspecialisten

Marga Schiphof - Kluitenberg

Marga Schiphof - Kluitenberg

Pensioenadviseur

Sikko Hulzenga

Sikko Hulzenga

Bolsward

Pensioenadviseur Medewerker

Tineke van Binsbergen

Tineke van Binsbergen

Pensioenadviseur

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256