DGA of zzp'er en pensioen

Voor een ondernemer, bijvoorbeeld een DGA of een zzp’er, gelden andere spelregels als het gaat om de opbouw van pensioen, dan voor de ‘gewone’ werknemer. Wij adviseren ondernemers hierover. Samen met jou inventariseren wij jouw wensen en mogelijkheden. Ook de risico’s worden in kaart gebracht en vervolgens wordt toegewerkt naar een passend advies.

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) ben je zelf verantwoordelijk voor de opbouw van jouw pensioen. Als DGA heb je een aantal mogelijkheden om pensioen op te bouwen. Wij zetten deze mogelijkheden graag voor je op een rij. Je bent zo in staat om te kiezen voor een persoonlijke betaalbare pensioenoplossing.

Je kunt hierbij denken aan fiscaal sparen voor later d.m.v. een lijfrente(beleggings)rekening, alleen een regeling voor je partner bij overlijden of een volledige DGA pensioenregeling vanuit de BV.

Ook zzp’ers, freelancers en zelfstandig ondernemers bouwen geen pensioen op. Als je zelf niets regelt, is er straks alleen een klein basispensioen, de AOW. Daarom is het goed om nu te werken aan je pensioen. Je kunt bijvoorbeeld fiscaal aantrekkelijk sparen of beleggen of in ieder geval een pensioenvoorziening treffen voor je partner voor wanneer jij komt te overlijden.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via 088-3210700 of door middel van onderstaand contactformulier.

Onze pensioenspecialisten

Marga Schiphof - Kluitenberg

Marga Schiphof - Kluitenberg

Pensioenadviseur

Sikko Hulzenga

Sikko Hulzenga

Bolsward

Pensioenadviseur Medewerker

Tineke van Binsbergen

Tineke van Binsbergen

Pensioenadviseur

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?