Cursus Preventiemedewerker door Bentacera Arbo & Verzuim

18 september 2023

De preventiemedewerker als vraagbaak voor je medewerkers

SInds afgelopen jaar biedt Bentacera Arbo & Verzuim de cursus Preventiemedewerker aan. Inmiddels zijn er vier succesvolle edities geweest. 
 
Preventiemedewerkers zijn betrokken bij het opstellen van de verplichte Risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijhorende plan van aanpak. Ook spelen zij een belangrijke rol bij het uitvoeren van de maatregelen die voortkomen uit het plan van aanpak bij de RI&E.

Doel van de cursus Preventiemedewerker

De opleiding Preventiemedewerker heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker. Voor de preventiemedewerker is een opleiding niet verplicht, maar wel aan te raden.

De opleiding wordt gegeven door een deskundige docent met een ruime ervaring in bovengenoemde vakgebieden, die op een interessante en interactieve wijze de lesstof behandeld.

Data cursus

Op 28 september 2023 is de eerstvolgende cursus, maar deze is inmiddels vol.

Op 21 november 2023 is een extra mogelijkheid om deel te nemen.

Schrijf je nu in, want vol is vol.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Diensten:

Personeel

Hulp nodig? 

Neem voor vragen of een toelichting contact op met Bentacera Arbo & Verzuim op het telefoonnummer 088-3210800 of stuur een e-mail naar verzuim@bentacera.nl.

Contactpersoon

Marieke Scheffer - Bonnema
Register Casemanager Arbo & Verzuim
 

MEER WETEN OVER PERSONEEL?

Lees ook onze andere blogs of neem direct contact met ons op!

 

Plan een kennismaking in!

 

 

De cursus Preventiemedewerker heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de preventiemedewerker.

De situatie dat een werknemer 104 weken ziek is en nog wacht op een WIA-beschikking is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Wat kun je in dit geval als werkgever doen?

Wanneer betaal je als werkgever de hoge of lage WW-premie? Dit hangt onder meer af van het type arbeidsovereenkomst. We vertellen hoe je onnodige kosten kunt voorkomen.

Wat betekent de hervorming van de arbeidsmarkt voor werkgevers? Lees hier alles over wijzigingen m.b.t. het nulurencontact en het min-maxcontract, de ketenregeling en uitzendkrachten.

Het wettelijk minimumloon verandert. Vanaf 1 januari 2024 wordt het minimum maandloon omgezet naar het minimumuurloon. Wij vertellen je alles over de nieuwe wetgeving en de gevolgen hiervan.