Van deadlines naar lifelines

Gepubliceerd op 20-2-2018 14:29:43
Van deadlines naar lifelines

Als salarisadministrateur heb ik regelmatig te maken met deadlines. Zo willen werkgevers het salaris op tijd aan hun personeel uitbetalen en moeten gegevens tijdig aan diverse instanties worden aangeleverd. Hoe zorg ik ervoor dat de deadlines te halen zijn en niet als een molensteen om mijn nek hangen? Oftewel: hoe maak ik van een deadline een lifeline, zodat het werk ook leuk blijft? In het kort gaat het om de volgende drie punten: plan, doe en relax. Makkelijker gezegd dan gedaan? Hieronder leg ik uit hoe ik dit aanpak.

Plan
Ik plan het werk op een reële manier. Van veel klanten weet ik wanneer ik de mutaties kan verwachten. Als de gegevens tijdig worden aangeleverd, scheelt dat enorm. Zo hoef je niet alles op stel en sprong te verwerken. Je kunt immers niet alles tegelijk. Ook helpt het wanneer er duidelijke afspraken zijn vastgelegd tussen de werkgever en werknemer, zodat de daadwerkelijke verloning geen extra vragen oproept. Als dat het geval is, kun je namelijk bekijken of bepaalde verloningen automatisch kunnen worden ingeregeld. Aandachtspunten sla ik op in het dossier en bekijk ik maandelijks, maar wat van tevoren kan worden ingevuld, vul ik alvast in.

Doe
Elke salarisadministrateur weet dat er bepaalde piekmomenten zijn waarin veel verloningen gedaan moeten worden. Dat piekmoment komt elke maand terug en is voor mij met name na afloop van de maand en de tweede helft van de maand. Ook de maanden december en januari kenmerken zich door extra controlewerk en salarisaanpassingen. In januari werk ik vaak extra, maar wissel ik een lange werkdag wel af met een korte. Zo blijft ook overwerken te overzien. Wat ook meehelpt is dat er dan voor een lekkere maaltijd gezorgd wordt en dat er meer collega’s zijn die overwerken.

Relax
Na gedane arbeid is het tijd om uit te rusten. Als de deadline is gehaald, geeft dat een ‘hoera’-effect. Tijd om iets leuks te doen. Dat heb je verdiend!
En wat als een deadline onverhoopt niet wordt gehaald? Vergeet dan niet: morgen is er weer een dag!

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256