Na de vakantie wordt alles anders

Geüpdatet op 13-7-2017 14:58:19
Na de vakantie wordt alles anders

“Na de vakantie wordt alles anders!” Roep jij dit ook ieder jaar? Ik beken eerlijk dat ik dit vele jaren tegen mezelf (en tegen degenen die ik lief heb) heb geroepen. Want het moest en ik wilde het ook anders. En natuurlijk ging mij dat lukken. Ik wist immers dat op dezelfde manier doorgaan geen optie was. Dus telde ik de dagen af tot mijn vakantie, werkte ik nog wat extra uurtjes in de avond en ruilde ik een vakantiedag nog snel in voor een werkdag zodat ik na de vakantie met een schone lei kon beginnen. Dan moest het toch gaan lukken?

Na iedere ‘Niets moet, alles mag’-vakantie en de gedachte dat ik vanaf nu alles anders zou doen, begon ik elke keer met frisse moed aan een nieuw werkjaar. Elke keer was ik echt in de veronderstelling dat ik goed bezig was, totdat ik me realiseerde dat ik weer in mijn oude vertrouwde patroon was teruggerold. Kennelijk was het voor mij niet weggelegd om het anders te doen. Of toch wel?

Jazeker! En nu vraag jij je vast af hoe mij dat gelukt is. Simpelweg door te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling met een onvergetelijke maar ook confronterende en emotionele ‘reis’ van vijf maanden. Lieve en oprechte ‘reisgenoten’ en twee ervaren en betrokken ‘reisleiders’ zorgden er uiteindelijk voor dat ik de eerste stappen heb kunnen zetten. De eerste stappen om het daadwerkelijk anders te gaan doen en weer mijn eigen pad te gaan lopen. Het pad waar ik vanaf was geraakt. Het lag er al jaren, alle voorwaarden waren er al, maar alleen ik ontbrak nog.

En nu een jaar verder ben ik blij en dankbaar dat ik die reis gemaakt heb. Nog steeds geniet ik na en weet ik dat het bij de kern, bij mijzelf dus, begint. Inmiddels omarm ik mijn echtheid, kwetsbaarheid, durf en doen. Ik heb afscheid genomen van vele beperkende overtuigingen en oefen volop in het loslaten. Ik kijk met andere ogen naar situaties en mensen en heb weer volop plezier in mijn werk. Ik doe namelijk weer de dingen waartoe ik me geïnspireerd voel. Ik loop mijn eigen pad en blijf dat de rest van mijn leven doen. En natuurlijk wankel ik zo nu en dan. Maar ik sta in dat geval bewust even stil, reflecteer en maak er een leerervaring van, om vervolgens weer kleine stapjes verder te zetten. Dit alles heeft niet alleen impact op mezelf, maar ook zeer zeker op mijn omgeving. Dit jaar roep ik dan ook voor het eerst: “Na de vakantie blijft alles hetzelfde!”

Sylvia Swart-de Haan

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken? Binnen MKB Wurkpleats reizen we met ondernemers en werknemers door het leiderschapsprogramma ‘Meester in ondernemend leiderschap’. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Hans Heres via 06 5495 3747!.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256