Je medewerkers zijn jouw belangrijkste kapitaal, toch?

Geüpdatet op 11-11-2019 10:56:56
Je medewerkers zijn jouw belangrijkste kapitaal, toch?

De kans is groot dat je in de afgelopen twee maanden op vakantie bent geweest. Was het Zuid Frankrijk, Thailand of Bakkeveen misschien? Waar je ook heen ging, je ging op reis. Een reis waar je van wilde genieten. Een reis die je optimaal wilde beleven.

Ook de medewerkers die voor onze klanten werken zijn op reis, een medewerkersreis om precies te zijn. Een reis die ze samen met jou als werkgever maken. Waarom ze het avontuur met jou aangaan? Om hun brood te verdienen, hun doelen te verwezenlijken en, voor sommigen, om zin te geven aan hun leven. Net zoals jij alles uit je reis naar de Franse kust of Noorse fjorden haalde, willen jouw medewerkers deze reis ook zo optimaal mogelijk beleven. Dit noemen wij de medewerkersbeleving.

Samen op reis
Probeer eens naar jouw medewerkers te kijken alsof ze samen met jou op reis zijn. Misschien is het dan nog niet zo gek dat ze deze reis net zo optimaal willen beleven als jij jouw vakantie. En als je jezelf met jouw mensen verbonden voelt, voel je misschien ook de verantwoordelijkheid om hier een bijdrage aan te leveren. Hoe doe je dat dan?

Wat is jullie bestemming?
Net als bij je vakantie, begint jullie reis met een doel. Het is belangrijk voor jouw medewerkers om dat doel helder voor ogen te hebben. Maar het begint allemaal bij jou als werkgever. Alleen als voor jou duidelijk is welke doelen je nastreeft en wat je ambities zijn, kun je het doorgeven aan je medewerkers. Wij helpen je graag met het vaststellen van jouw doelen of jouw doel te koppelen aan een hoger doel dat bijdraagt aan iets dat groters dan jezelf en jouw bedrijf.

Waarom op reis?
Zonder brandstof geen beweging. En tja, zonder beweging geen reis. Om samen met jouw team in beweging te komen, is het belangrijk te weten wat jou in beweging zet. Wat drijft jou? Wat is je missie? Wat geeft jou energie? Heb je helder wat jullie beweegt? Dan komt die brandstof vanzelf en zal je merken dat je steeds sneller vooruit gaat.

Wat vind jij belangrijk?
Goed, je doel is helder en aan brandstof geen gebrek. Reizen maar, zou je misschien zeggen. Maar wacht. Om de juiste focus te houden en ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan, is het eerst belangrijk duidelijk te hebben wat jij waardevol vindt. Dit vormt namelijk de vangrail langs de, laten we voor ‘t gemak even zeggen, Route du Soleil van jouw reis. Wij zijn ervan overtuigd dat de waarden vertrouwen, betrokkenheid/verbinding en plezier de belangrijkste voorwaarden zijn voor een optimale beleving van de reis van jouw medewerkers. Daarnaast kun je één of twee waarden bepalen die specifiek voor jouw bedrijf gelden. Deze zorgen ervoor dat jouw mensen in de juiste richting werken.

Het gevoel van vrijheid
Minstens zo belangrijk tijdens een mooie reis: dat gevoel van vrijheid. Als de verbinding met je medewerkers goed is en er onderling vertrouwen is, kun je hen vrijheid geven. Met passende vrijheid, zullen je medewerkers als vanzelf de verantwoordelijkheid nemen om hun bijdrage aan jouw bedrijf te leveren. Vooral als zij hun werk als zinvol ervaren. De passie, bevlogenheid en energie van je medewerkers zorgen ervoor dat de gestelde doelen behaald worden. Ze ervaren de liefde voor hun vak en genieten van het werk.

De optimale medewerkersbeleving
Waar dit toe leidt? De juiste mensen met de beste kwaliteiten op de juiste plaats en op het juiste moment. Op deze manier bereiken jullie samen de gestelde doelen. Bovendien krijg je er een gezond bedrijf voor terug met medewerkers die hun werk niet als werk zien, maar veel meer als passie. Kortom: alle ingrediënten voor een prachtige reis.

Alles kort samengevat in één quote: “Echt laten zien dat je jouw medewerkers het belangrijkste kapitaal vindt, doe je door samen te werken aan een duidelijk doel en te zorgen dat jouw mensen daarin betekenisvol werk doen. Hiervoor creëer je een cultuur van vertrouwen, betrokkenheid en waardering en ruimte voor plezier. Daarbij geef je jouw medewerkers vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. Dit zijn de ingrediënten voor een optimale medewerkersbeleving!”

Reis met ons mee
In de komende 9 maanden verschijnt er vanuit het HR-team van Bentacera iedere maand een blog over medewerkersbeleving. In iedere fase van de reis van jouw medewerker, komt de medewerkersbeleving aan bod. Vanuit de visie van HR gaan we in op de volgende thema’s:
● Employer Branding
● Werving en Selectie
● Onboarden/Inwerken
● Functieprofielen
● Jaarcyclus
● Beloning / Arbeidsvoorwaarden
● Duurzame Inzetbaarheid
● Exit-trajecten: het creëren van ambassadeurs

Benieuwd naar al onze ‘reisverhalen’? Houd onze website in de gaten voor meer blogs over de medewerkersbeleving.

Wil je meer weten of reageren? Neem dan gerust contact met ons op via 088-3210700 óf door middel van onderstaand contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Lukas van Middelaar

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256