En nu de voeten op de tafel!

Geüpdatet op 13-1-2017 14:16:20
En nu de voeten op de tafel!

In het geweld van de vele financiële, fiscale en persoonlijke eindejaartips is het nu tijd voor bezinning. Waar sta ik als ondernemer? Willekeurig een aantal onderwerpen om eens bij stil te staan en te kijken hoe je je voordeel er mee kunt doen in 2017. Tijd maken om aan je bedrijf te werken. Want wees eens eerlijk, dat blijft er nog wel eens bij. Ja toch?

1. Feedback
Kijk eerst eens terug, hoe was 2016? Wat is voor verbetering vatbaar en vooral ook: wat ging er goed?

2. Bedreigingen zijn ook kansen
Wat doet de markt om je heen? Hoe beweegt je naaste concurrentie, wat zijn technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op jouw business, zijn er veranderende trends op de afnemersmarkt? Bekijk een mogelijke bedreiging ook eens als een kans! Durf innovatief en anders dan anders te zijn.

3. SMART doelstellingen
Je plannen voor 2017 gedeeld met je medewerkers? Betrek je personeel bij het tot stand komen van de organisatiedoelstellingen en maak het SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden).

4. Doe het samen!
Alleen gaat sneller, maar samen kom je verder. Medewerkers kunnen en willen vaak veel meer dan je in eerste instantie denkt. Het is vaak een kwestie van betrekken, motiveren en verantwoordelijkheid geven. Heb je voldoende geduld en aandacht hiervoor gehad? Voldoende aandacht voor begeleiding, opleiding en/of coaching? Hoe zitten je mensen hierin? Waar zijn ze goed in, waar krijgen ze energie van en waar willen ze zich in ontwikkelen. Een gemotiveerde en betrokken medewerker is goud waard!

5. Je eigen balans
Hoe zit jij in de wedstrijd? In topconditie, veel plezier en ontspannen daadkracht? Of toch nog teveel kracht? Ben je altijd het goede voorbeeld binnen je eigen organisatie? Stel je je wel eens kwetsbaar op? Kijk eens in de spiegel.

Doe er je voordeel mee, maak tijd. Met enige vertraging is de kans groot dan je in de versnelling komt naar je eigen droomambities. Dat wil toch iedereen!

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?