Een huis als hoofdprijs: de verslavende kracht van een loterij

Geüpdatet op 18-12-2019 15:51:59
Een huis als hoofdprijs: de verslavende kracht van een loterij

"Kun je helpen? We willen een huis verloten". Het is een simpele vraag, maar wel een met héél veel uitdagingen. In deze blog blik ik terug op dit verslavende en unieke project, waarin we gedurende de rit voor allerlei verleidingen en kansen kwamen te staan.

Daar gaan we dan, op de nog niet bestaande en verkennende weg richting de loterij van een huis. De kwestie levert zo ontzettend veel vragen op dat ik word gedwongen om out of the box te denken. We voeren gesprekken met advocaten, notarissen en tegenstribbelende partijen die in eerste instantie niet met een loterij geassocieerd willen worden. Gesprekken over wetgeving, betalingsverkeer, controles, jurisprudentie, financiën, marketinguitingen en risico’s. Maar voornamelijk hebben we het over kansen. Er zijn tien redenen waarom het mis kan gaan, maar er is één reden waarom het zal lukken.

De formele trajecten lopen voorspoedig en, ook niet geheel onbelangrijk, het financiële plaatje ziet er goed uit. Het enthousiasme wordt steeds groter: als dit nu eens zou lukken… Prachtig voor de organiserende club, prachtig voor de organisator en inspirator en mogelijk prachtig voor ons. Hier moet toch meer uit te halen zijn?

Door de massale aandacht vanuit de regionale én landelijke media krijgt de loterij een vliegende start. Toch komt er een moment dat er met alle partijen overlegd moet worden: gaan we het minimale aantal loten wel halen? Kan de loterij wel doorgaan? Spannend en kansrijk tegelijk. Mijn ervaring om risico’s met kansen te verkleinen heeft mede de doorslag gegeven. No point of return. Oftewel: GO! We genereren nog meer media-aandacht en monitoren Facebook 24 uur per dag. In no time is de pot leeg. Alles is verkocht.

Ik ben live aanwezig bij de loterij. Wat een aandacht, en wat een geweldig gevoel dat het is gelukt! Machtig. Ik wordt door verschillende partijen benaderd: zij zien een loterij ook wel zitten. Stiekem toch een beetje verslavend hoor.

Op dit moment ben ik daarom opnieuw zeer actief met de loterij van een huis, dit keer in Harlingen. Van verkennende gesprekken gingen we snel over naar daadkracht. De ervaringen uit de eerste loterij blijken goud waard voor de tweede (en mogelijk een derde…). In een totaal andere setting, met een totaal ander doel en totaal andere verantwoordelijkheden. Ook hier staan out of the box denken en kansen voorop. Vooral geen onbesproken onderwerpen creëren.

Ik kijk terug op een bijzondere ervaring, die heeft geleid tot bewustwording van de mogelijkheden die wij kunnen bieden door onze eigen kennis en die van specialisten in te schakelen. Maar vooral door te durven denken en doen buiten de zogenaamde kaders. Voor mij persoonlijk is het een bevestiging dat hierdoor bijzondere resultaten kunnen worden bereikt die naar meer smaken. Verslavend zeg maar.

Loop jij ook met de gedachte om een loterij te organiseren of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand formulier.

Wybren Roersma

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256