De Ondernemersreis #4: Orde in je administratie

Geüpdatet op 27-7-2020 14:59:04
De Ondernemersreis #4: Orde in je administratie

Waar loopt een (startende) ondernemer allemaal tegenaan? Volg elke twee weken de fictieve ondernemers Jean en Peter op hun boeiende pad van het ondernemerschap en lees welk advies wij ze zouden meegeven. Deze week: Jean en Peter maken een complete chaos van hun administratie. Hoe kunnen zij orde scheppen?

Peter en Jean krijgen een aanmaning over de btw-aangiften van hun eenmanszaken en een uitnodiging om aangifte te doen voor de vof Diggin` Sound. Over het tweede kwartaal van 2017 moeten ze volgens de Belastingdienst drie btw-aangiften doen. Eén voor de vof en twee voor de beide eenmanszaken.

De bonnetjes worden verzameld en ze beginnen te tellen. Jean heeft zijn administratie in Excel bijgehouden, Peter heeft de binnengekomen bonnen op een stapel betaald/onbetaald gelegd en wat berekeningen uitgewerkt op een kladje. Voor de vof is er totaal geen overzicht, dus ze doen hiervoor maar een schatting. De chaos is compleet. Kan dit niet anders?

Het advies van Auke Westra:
“Veel ondernemers ervaren het voeren van een (financiële) administratie als een grote last en een tijdrovend proces. Tegenwoordig is het voeren van een administratie echter een stuk makkelijker. Door de ontwikkelingen op het gebied van automatisering is het niet meer nodig om in Excellijsten te werken, facturen en bonnetjes te bewaren in zware mappen of handmatig bankmutaties in te voeren. Er is veel slimme en innovatieve software beschikbaar waarmee het voeren van een boekhouding een lust is in plaats van een last. Met deze software kunnen veel taken uit handen worden genomen. Hierdoor hou je tijd over om te ondernemen. Er is van alles mogelijk op softwaregebied. Denk bijvoorbeeld aan:

- Het maken van offertes en facturen;
- Digitaal archiveren;
- Scannen en herkennen van facturen en bonnen;
- Automatisch inlezen van bankgegevens;
- Online indienen van de btw-aangifte;
- Real-time inzicht in financiële cijfers;
- Relaties beheren;
- Koppelingen met externe software pakketten;
- De administratie op je smartphone.

Kortom, de moderne ondernemer:

- heeft zijn administratie altijd op orde en bij de hand;
- heeft altijd real-time inzicht in financiële cijfers;
- hoeft niet te wachten op de jaarrekening om zicht op het financiële plaatje te krijgen;
- kan de handmatige invoer beperken tot een minimum, zodat er meer tijd overblijft om te ondernemen.

Bentacera heeft de expertise en (software)mogelijkheden in huis om de ondernemer volledig te kunnen ontzorgen. De ondernemer houdt hierdoor tijd over voor hetgeen hij het liefst doet: ondernemen!”


Heb jij ook vragen over dit onderwerp of over andere zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt? Neem gerust eens contact op met Bentacera. Wij nemen de tijd om je te helpen ondernemen!

Ondernemersreis3
Ondernemersreis5

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?