De MKB Voucherregeling: 100% investeren voor 50% van de kosten

Geüpdatet op 11-11-2019 11:16:56
De MKB Voucherregeling: 100% investeren voor 50% van de kosten

Met een groeiende markt en vele mogelijke innovaties zie je als ondernemer kansen. Toch ervaar je een drempel: het is een behoorlijke investering. Met de MKB Voucher van de Provincie Fryslân wordt deze drempel met 50% voor je verlaagd. De MKB Voucher is een eenvoudig toegankelijke subsidie van 50% met een maximum van € 2.500 voor ondersteuning bij de ontwikkeling van jouw bedrijf en/of HR-activiteiten. Gedeputeerde Sander de Rouwe is blij met de komst van de Voucher. “Het is erg belangrijk om te innoveren en je bedrijf te ontwikkelen”.

Tijdens de door MKB Wurkpleats georganiseerde Spieksessie op dinsdag 26 juni was De Rouwe een van de sprekers. Volgens hem moeten Friese MKB-ondernemers meer durf tonen. “Je hebt dat goede plan, maar het mannetje op je schouders raad het je af. De eerste twee keer kun je er naar luisteren. Maar de derde keer dat het plan in je opkomt mep je dat mannetje van je schouder en ga je ervoor.”

De Rouwe spreekt over het Suikerbroodsyndroom. “Suikerbrood is een prachtig Fries product, maar het verandert nooit en gaat zelden over de grens. Met alle kwaliteit in het Friese MKB kunnen we zoveel. Mijn advies is dan ook: durf te innoveren en durf te exporteren!”

SPIEKsessie
De Spieksessie werd deze keer gehouden bij Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Ondernemer Jetze Lont vertelde een inspirerend verhaal over de ontwikkelingsreis die hij heeft gemaakt en de veranderingen die hij in het familiebedrijf heeft doorgevoerd. Toen Lont aan het roer van het bedrijf kwam constateerde hij dat er veranderingen moesten plaatsvinden om het toekomstbestendig te maken. Hiervoor had hij drie belangrijke pijlers:

· Groei van het bedrijf
· Veranderen van de cultuur (loslaten hiërarchie, mensontwikkeling en dienend leiderschap)
· Keuzes maken

Tijdens de ontwikkeling van het bedrijf maakte Lont zelf ook een grote ontwikkeling door, waarbij hij zichzelf behoorlijk tegenkwam. Een dynamische periode voor hem als mens. Waar ik zelf bewondering voor heb, is dat hij zijn kwetsbaarheid durfde te laten zien aan zijn omgeving. Hierdoor voelde hij zich gesteund om bepaalde keuzes te maken. Zo nam hij bijvoorbeeld een directeur naast zich aan en werkte hij twee jaar zonder computer. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat hij doet waar hij energie van krijgt en daarmee ook waar hij goed in is. Het belangrijkste dat ik uit het verhaal van deze ondernemer haal, is dat hij zijn kwetsbaarheid heeft laten zien en dat hem én zijn bedrijf dat sterker heeft gemaakt.

MKB Voucher
Ben jij ondernemer in Fryslân en wil je ook verder groeien met je bedrijf? Kijk op de website van het SNN voor verdere informatie over de regeling en het aanvragen van de subsidie.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?