De beste tip die je vandaag krijgt….

Geüpdatet op 22-11-2016 16:41:03
De beste tip die je vandaag krijgt….

Het einde van het jaar nadert. Traditioneel een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en te bedenken wat volgend jaar aandacht verdient. Mijn tip: maak werk van je opleidingsbeleid!

Op onze afdeling HRM geldt dat personeel het belangrijkste kapitaal is van een onderneming. Persoonlijk vind ik het noodzakelijk dat een werkgever in zijn personeel investeert. Die investering kun je op verschillende manieren doen. Hieronder wil ik het hebben over het opleiden van je medewerkers. Want denk je dat opleiden van je personeel een overbodige luxe is? Of dat het duur is en ze het zelf maar moeten regelen? Dan denk je verkeerd!

Waarom zou je je personeel willen opleiden? Hier zijn veel redenen voor te bedenken, maar een aantal interessante zijn een betere kwaliteit van je product of dienst en een hogere productiviteit. Vaak is het voor jou als werkgever ook nog eens fiscaal aantrekkelijk om je medewerkers op deze manier te belonen, of zijn er mogelijkheden voor subsidies. Last but not least: je kunt je medewerkers (nóg) meer motiveren.

Aan de slag dus!

Het is handig een doordacht opleidingsbeleid te hebben, want op die manier bereik je je doel het snelst. Hoe stel je nu zo’n opleidingsbeleid op? Let in de voorbereiding al op een aantal zaken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het maken van een analyse van je organisatie; wat is de cultuur van mijn bedrijf en hoe heeft dit invloed op het opleidingsbeleid? Breng ook in kaart welke problemen je wilt oplossen en hoe opleidingen daaraan bij kunnen dragen.

Zorg voor draagvlak. Dit kun je bereiken door je plannen te bespreken met de OR of PVT. Ook kun je erover schrijven in het personeelsblad of je medewerkers uitnodigen voor een bijeenkomst. Door goed communiceren, je bedoelingen duidelijk te maken en te luisteren naar de meningen en ideeën van je medewerkers creëer je draagvlak. Het succes van je beleid is namelijk voor een groot deel van dit draagvlak afhankelijk. Vervolgens kun je het beleid gaan opstellen.

Met een opleidingsbeleid laat je merken geïnteresseerd te zijn in je mensen en hun ontwikkeling én zorg je voor gemotiveerder personeel dat de klus beter kan klaren. Opleiden is daarom een geweldige manier van investeren in je bedrijf en je medewerkers. Ik wens je alvast veel succes met dit goede voornemen voor 2017!

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?