Een geautomatiseerd kassasysteem: de sleutel tot succes!

Geüpdatet op 16-1-2017 13:24:57
Een geautomatiseerd kassasysteem: de sleutel tot succes!

Sebastiaan Rauwerda is mede-eigenaar van De Sleutelspecialist in Leeuwarden en klopte onlangs bij Bentacera aan omdat hij het idee had dat de manier van het verwerken van hun administratie efficiënter kon.

In een gesprek met Mark Stortelers, applicatiebeheerder bij Bentacera, schetste Sebastiaan de huidige situatie. Hij gebruikte een prachtige antieke kassa. Zo één met een houten la, waarbij je de bonnetjes nog met de hand moest schrijven. Mooi, maar ook tijdrovend.

De administratie werd wekelijks door Rauwerda’s compagnon verwerkt in een lokaal administratiepakket op een thuiscomputer. De bonnen op rekening werden maandelijks verzameld en via Word of Excel gefactureerd. Regelmatig werden ze gebeld door klanten die het bonnetje niet meer hadden en wilden weten wat het ook al weer was. Een terugkerend probleem, zo merkten de mannen. Daarnaast rekenden ze nog handmatig de btw uit. Sebastiaan gaf aan dat hij hier een oplossing voor wilde en een kassa nodig had die een product kan scannen en je vervolgens automatisch van een btw-bon voorziet.

Op ons verzoek heeft Harry Petter van Vendit Winkelautomatisering een presentatie gegeven van hun kassasysteem. Rauwerda en zijn compagnon waren enthousiast over de mogelijkheden en over de tijdsbesparing die ze daarmee konden realiseren.

De Sleutelspecialist heeft nu het kassasysteem van Vendit gekoppeld aan Twinfield Online Boekhouden. Met een barcodescanner selecteren ze de verkochte artikelen en vervolgens geeft men op het touchscreen de betaalmethode aan (contant, pin, op rekening). Indien gekozen wordt voor op rekening, zorgt het kassasysteem voor de gespecificeerde verkoopfactuur.

Door de koppeling met Twinfield worden dagelijks de kasmutaties doorgezet en worden ook verkoopfacturen automatisch geboekt. Daarnaast kunnen ze in de kassa zien of er nog facturen open staan, want bankmutaties worden dagelijks automatisch ingelezen in Twinfield. Via de kassa wordt er automatisch ook voorraad bijgehouden en zouden ze bestellingen kunnen plaatsen. De diverse rapportage-mogelijkheden laten zien welke producten goed lopen en welke niet.

Zo zie je maar hoe het kan lonen om afstand te nemen van je oude werkwijze en over te stappen op automatisering! En die oude kassa? Die houden ze voor de sier.

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256