5 redenen om een oudere werknemer aan te nemen

Geüpdatet op 2-2-2017 10:31:52
5 redenen om een oudere werknemer aan te nemen

Veel werkgevers zijn terughoudend in het aannemen van oudere werknemers. Tijdens sollicitatierondes valt de keuze vaak op de jongere kandidaten. Er zijn echter genoeg redenen om juist wél voor een oudere werknemer te kiezen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Meer kennis en ervaring
Oudere werknemers hebben veel kennis en (levens)ervaring, iets wat jonge werknemers nog niet in die mate hebben. Een samenwerking tussen deze twee groepen kan tot mooie prestaties leiden. Oudere werknemers kunnen bijvoorbeeld de rol als mentor op zich nemen.

2. Minder arbeidsongevallen
Uit onderzoek blijkt dat oudere werknemers minder kans lopen op een arbeidsongeval dan hun jongere collega’s. Dit komt omdat jongeren minder ervaring hebben en impulsiever zijn.

3. Grotere betrokkenheid bij de organisatie
Oudere werknemers voelen zich meer betrokken bij de organisatie waar zij werken dan jongere werknemers en zullen minder gauw van baan wisselen. Goede arbeidskrachten blijven zo behouden.

4. Sociale en mentale vaardigheid
Oudere werknemers hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel en kunnen over het algemeen beter omgaan met tegenslag. Ook hebben zij vaak meer mensenkennis dan hun jongere collega’s, iets wat handig is bij (het onderhouden van) sociale contacten.

5. Subsidie
Het aannemen van oudere werknemers wordt gestimuleerd door de overheid. Zo is er de premiekorting oudere werknemer. Deze geldt bij het aannemen van een werknemer van 56 jaar of ouder, die vanuit een uitkeringssituatie in dienst komt.
De premiekorting bedraagt € 7.000,- per jaar bij een 36-urige werkweek. Bij een kortere werkweek wordt de korting naar rato toegepast. De korting geldt maximaal drie jaar en wordt alleen verstrekt bij het overleggen van een doelgroepverklaring.

Meer informatie over het aannemen van oudere werknemers? Neem gerust contact met ons op!

Hilda Riksma

Wij maken tijd

  • De zaken goed op een rij hebben
  • Grip op processen krijgen
  • Betere balans tussen leven en werken
  • Wij maken tijd door te bentaceren!

Alles in de cloud

bentaceraapp

Alles op één plek: de Bentacera cloud!

Meer weten?

Werkgebied

74092d12-7f1f-4a06-a7fd-b17d1cfce256